Ex-journalist bij De Standaard verhaalt over ‘veertien eeuwen geschiedenis’. Van uitbreidingen en verkleiningen, macht en armoede, annexeringen en ontvoogdingen. Een bizar en soms genadeloos steekspel tussen individuen, sociale groepen en staten.




Duidelijk is dat Vlaanderen een dynamische, veranderlijke notie is. Welke geografische, demografische, culturele en economische werkelijkheid dekte de term ‘Vlaanderen’ doorheen de tijd?’
 
Kom mee uw inzicht verrijken in de term Vlaanderen. Het is geweten dat Vic De Donder een boeiend verteller is. Een ex-journalist met een uitgebreide kennis van zaken. Hij weet waarover hij spreekt en wordt daarvoor gerespecteerd.

Het onderwerp Vlaanderen is heden ten dage natuurlijk erg actueel. De huidige moeilijke regeringsvorming en het Vlaams gezinde verkiezingsbeeld is daar niet vreemd aan.
 
Vic De Donder (°1939) studeerde filosofie aan de universiteit van Gent. Hij werkte heel zijn leven als Journalist bij de krant De Standaard. Hij schreef ook boeken: ’Zou men armoe lijden?’ (over een eeuw kroostrijke gezinnen in Vlaanderen) en ‘Kom eens naar mijn kamer’(over een halve eeuw collegeleven in Vlaanderen) zijn bekende werken van hem.
 
Toegangsprijs: 5€, bedrag waarin 2 consumpties zijn inbegrepen.
De uiteenzetting duurt anderhalf uur onderbroken door een pauze van 10’. Nadien is vragenstellen mogelijk.

Plaats : Parochiecentrum Noorderwijk
Wanneer : Donderdag 24 november om 20.00 uur.